Liikunta

Kaarisilta tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen, kuntouttavaan ja elämykselliseen liikuntaan: musiikkiliikuntaa, tanssinopetusta, erilaisia palloilulajeja, voimistelua, luontoliikuntaa jne. Lämminvesiallas luo puitteet turvalliselle uinninopetukselle ja muulle vesiliikunnalle.

Vuotuisia, yhteisiä liikuntatapahtumia ovat syksyiset yleisurheilukisat, talviliikuntapäivä sekä liikuntaleirit. Yhteistyötä tehdään Vierumäen- ja Pajulahden urheiluopistojen kanssa. Perinteisiä suomalaisia urheilulajeja on ohjelmassa mukana sovelletusti, mm. pesäpalloa, hiihtoa, luistelua, yleisurheilua sekä suunnistusta.

Uinnissa on tärkeätä löytää jokaiselle oppilaalle oma tapa liikkua vedessä turvallisesti. Uintiopetuksessa käydään läpi: veteen tutustuminen, kellumiset, liuku, käsivedot, jalkapotkut ja oman uintitavan löytäminen kellukkein tai ilman.

Kaarisillan monitoimitila on rakennettu Erstan kartanon kulttuurihistorialliseen ympäristöön vanhan navetan kivimuurien sisälle, käsittäen liikuntatilat, lämminvesialtaan, saunaosaston sekä opetustiloja.